ALMANAK VAN AFSCHEID

De troostende Kakkerlakjes over rouw en afscheid behoren tot de bestverkochte titels uit de reeks van uitgeverij loopvis Alleen al van de specifieke condoleancetitels gingen er ruim 7.500 over de toonbank. Woorden geven aan verlies en troost bieden met beelden; dat doen de makers van de Kakkerlakjes perfect. Maar wat stuur je iemand als het verlies al ouder is? Als je wilt laten weten dat je aan die persoon denkt, ook jaren nadat diegene iemand is verloren… Marjolijn de Cocq maakte speciaal daarvoor het Kakkerlakje Almanak van afscheid, dat dit najaar zal verschijnen.

LOUISE - EEN GIFTIG FAMILIEPORTRET

Aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog wordt in Amsterdam Louise geboren, in het vrije huwelijk tussen twee anarchisten die de slavenarbeid in het 'Twentsch Paradijs' zijn ontvlucht. De band met haar ouders verstoord, groeit Wies op tegen de achtergrond van de Arbeiders Jeugd Centrale (AJC), om uiteindelijk toe te treden tot de Betuwse landadel. Hoe het bastaardkind een dame wordt en Wies achterlaat om als Loes te transformeren, maar nooit haar besmette verleden kan ontlopen. De Bezige Bij, 2025.

MAAR IK HIELD AL WEL VAN JE

 

Mensen schrikken als je over je miskramen begint. Bedoelen het goed, maar zeggen het verkeerde. Bagatelliseren of overbieden. Een literair essay over de kinderen die er niet kwamen, maar er wel zijn. Verschenen op 13 oktober 2020 bij De Bezige Bij. Op 10 november datzefde jaar werd het gelijknamige online platform gelanceerd dat dient als steeds groeiende database over alle facetten van miskramen.


Maar ik hield al wel van je - Marjolijn de Cocq - Uitgeverij De ...

 

 

http.maarikhieldalwelvanje.nl/

 


 

 

 

ALMANAK VAN AFSCHEID

Over verlies en verlorenen die je door de tijd met je meedraagt.

Die naam die elk jaar blijft verschijnen op de verjaardagskalender of in je agenda. Hij of zij zou vandaag jarig zijn geweest als de dood niet tussenbeide was gekomen. Of die ene datum die je onthield, waarop iemand haar nog ongeboren kind verloor. Niet het moment voor een rouwkaart, maar hoe laat je toch weten dat je aan de achterblijvers denkt? Weken, maanden, jaren later nadat het gebeurde..

Marjolijn de Cocq schreef al vaker over rouw en ook voor dit Kakkerlakje putte ze uit haar eigen ervaring. Een almanak van afscheid. Omdat rouw komt en gaat als de getijden.